La ce foloseste Certificatul de Performanta Energetica?

Legea nr. 372/2005, modificata cu Legea 158/2013, privind performanta energetica a cladirilor transpune in legislatia nationala prevederile Directivei 2002/91/CE a Parlamentului European.

Legea introduce certificarea energetica si emiterea unui CERTIFICAT DE PERFORMANTA ENERGETICA pentru cladirile care se construiesc, se vand, se inchiriaza sau sunt supuse renovarilor majore si luarea unor masuri suplimentare de imbunatatire a performantei energetice a celor existente.

 

Utilitatea Certificatului de Performanta Energetica

Prin certificarea energetica a unei cladiri se obtin:Certificat de performanta energetica

  • afişarea unui nivel conventional de performanta energetica (CLASA ENERGETICA) a cladirilor existente sau nou construite;
  • compararea performantei energetice a diverselor variante de proiectare pentru o cladire care urmeaza a se construi;
  • evaluarea efectului unor masuri de economisire a energiei la o cladire existenta, prin calculul necesarului de energie cu si fara masuri pentru economisirea energiei;

 

Certificatul de Performanta Energetica

Certificatul de performanta energetica al unei cladiri urmareste declararea si afisarea performantei energetice a cladirii, prezentata intr-o forma sintetica unitara, rezultata din analiza termica si energetica.

Certificatul se elaboreaza si se elibereaza de catre Auditorul energetic pentru cladiri, la solicitarea investitorului/proprietarului/administratorului cladirii/unitatii de cladire si este valabil 10 ani de la data eliberarii, cu exceptia situatiei in care, pentru cladirea/unitatea de cladire la care exista certificat in valabilitate, se efectueaza lucrari de renovare majora care modifica consumurile energetice ale acesteia.

Certificatul cuprinde valori calculate, in conformitate cu reglementarile tehnice în vigoare, cu privire la consumurile de energie si emisiile de CO2, care permit investitorului/proprietarului/ administratorului cladirii/unitatii de cladire sa compare si sa evalueze performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire.

Certificatul cuprinde, anexat, recomandari de reducere a consumurilor de energie ale cladirii, cu exceptia cazurilor in care nu exista potential de reducere semnificativa al acestora comparativ cu cerintele minime de performanta energetica in vigoare la data elaborarii certificatului.

Certificatul de performanta energetica se acorda pentru cladiri sau pentru parti din cladiri (apartamente, scari/ tronsoane de bloc).

Call Now Button
Solicită programare